Stemacteur gezocht

Vrouw, Gebreide Kleding, Ogen, Gezicht, Hoofd, Kapsel

Denk bijvoorbeeld aan hoe u zich waarschijnlijk zou voelen als u iemand ‘hip’ of ‘hipster’ zou noemen. Aan de ene kant voel je je misschien ‘hip’ omdat je iets ‘overkwam’ of omdat je het cool vond. Aan de andere kant zou je ‘hip’ kunnen zijn omdat Stemacteur gezocht werd

Hetzelfde principe geldt voor voice-acting. Wanneer je een opname van jezelf hoort, in je headset of op je antwoordapparaat, en een vriendelijk lachend gezicht ziet, is het moeilijk voor je onderbewustzijn om dat in een personage te vertalen. Met andere woorden, het is onmogelijk voor je hersenen om een ​​van je sterke punten om te zetten in de sterke punten van een personage.

Het is niet zo dat stemacteurs geen stem hebben; het is gewoon dat hun brein een van hun sterke punten niet kan vertalen in de sterke punten van een personage.

Het leuke van stemacteren is dat je je zwakke punten daadwerkelijk kunt omzetten in sterke punten. In het bovenstaande voorbeeld zou de “hippe” stemacteur het bijvoorbeeld moeilijk hebben om het meest verlegen personage te spelen omdat zijn sterke punten als personage volledig verloren zouden gaan. Maar hij kan gemakkelijk het karakter krijgen van de meest verlegen persoon door een rol te kiezen waarin hij gemakkelijk kan spreken en handelen.

Veel stemacteurs zijn zelfs beroemd geworden vanwege hun werk in animatiefilms, audioboeken en andere media.

TMS: Een ding dat interessant is aan stemacteren, is dat het afhangt van je eigen natuurlijke capaciteiten. Als je een geboren acteur bent en je hebt een goede stem, maar je hebt niet het charisma en je spreekt niet in “Olympus-dictie”, dan heb je waarschijnlijk veel geoefend om die stem toe te passen op een ander project. Uw redacteur of agent zou dus naar uw acteer- en stemdemo moeten kijken om te zien welke vaardigheden u gaandeweg hebt opgedaan en om te zien of ze overeenkomen met wat uw klanten zoeken.

V lifes: Er zijn verschillende soorten stemacteertechnieken die je kunt leren door te lezen en te luisteren. U leert hoe u uw zachte, gehoorde stem dieper en rijker kunt laten klinken. Je leert hoe je je handen kunt gebruiken om expressievere lichaamstaal uit te drukken. Je leert hoe je bepaalde cadanskwaliteiten in je spreekstem kunt benadrukken. Je leert hoe je het volume van je stem en de vocale smaak van het stuk waar je naar luistert, kunt harmoniseren en synchroniseren.

Wanneer u deze vaardigheden leert, zult u merken dat u uw klanten een nieuw niveau van plezier kunt geven en op een andere manier met hen kunt omgaan. En dit zal je helpen om je geloofwaardigheid als acteur op te bouwen. U kunt uw klanten meer vertellen over de inhoud van het stuk waaraan u werkt en de mening van de redacteur geven over wat er moet worden gemaakt.

Als je dit kunt doen, gaan er veel verschillende deuren voor je carrière open. U kunt uw nieuwe stem goed gebruiken en kijken wat er gebeurt. Het is een opwindend iets om te ervaren en het kan je zelfs de motivatie geven om van stemacteren een carrière op zich te maken.

Dus laten we eens kijken naar wat we hebben behandeld. In de eerste sectie hebben we besproken wat er moet worden begrepen bij het zoeken naar een baan als acteur. Of je nu een acteur bent die op zoek is naar een nieuwe uitdaging, een radiostemtalent op zoek bent naar werk, of een maker van videogames die je creatieve sappen wil laten stromen, de stappen die je moet nemen om je stemacteercarrière te vinden, kunnen verwarrend zijn.

Om het een beetje makkelijker te maken, hebben we een lijst samengesteld met enkele veelvoorkomende vragen die je jezelf moet stellen om erachter te komen welke stemmodellering er in jouw regio plaatsvindt:

1. Kent iemand u behalve mijn vrouw?

In de meeste gevallen wel. Uw publieke imago wordt versterkt door de talrijke “vrienden” en kennissen die u onderhoudt, die u een constante back-up bieden, back-up die u misschien nodig heeft om u veilig te voelen. Bijvoorbeeld: uw bankmanager, de baas van uw echtgenoot, de honkbalcoach van uw kinderen, uw lastigvallende baas, de parkeerwachter en natuurlijk voormalige werkgevers en klanten.

2. Hoe wordt u geïdentificeerd?

Als je werkt met een professionele stemartiest, zoals stemregie, het boeken van talent of een andere situatie op het gebied van talentmarketing, kun je worden geïdentificeerd door de specifieke talenten die je bezit. Veel van de castingoproepen zijn echter niet gericht op specifieke talenten, maar op groepen die mogelijk verschillende talenten vertegenwoordigen (bijvoorbeeld trechterartiesten). Het gezicht waarop je wordt gemarkeerd, is niet noodzakelijk het talent waaraan je gehecht bent, maar het gezicht dat je aangetrokken voelt.

3. Wie ken ik wie een stemtalent is?

Als je merkt dat je gelinkt bent aan een specifieke talentagent, of aan een agent die zoveel voice-overs en voicetalent-klussen doet, moet je weten wie ze zijn en waar ze vandaan komen. Behandel ze met respect, zoals je zelf behandeld zou willen worden. Controleer ook of ze op de radar staan ​​voor andere klanten die op zoek zijn naar talent.